🇮🇹 Pecorino Terre di Chieti igp ‘Ponte Levatoio’

Pecorino, dat is toch schapenkaas? Klopt, maar het is ook een Italiaans druivenras. Je komt ‘m vooral aan de oostkust van Italië tegen. Het had niet veel gescheeld of we hadden de Pecorino nooit ons glas gehad. De druif was eind jaren tachtig van de vorige eeuw bijna uitgestorven. Gelukkig heeft ‘ie een comeback gemaakt en staat pecorino garant voor frisse, fruitige wijnen die perfect combineren met antipasti, Calimari en schelp- en schaaldieren. De wijngaarden van Cantina Tolla strekken zich uit over een oppervlakte van meer dan 2.700 hectare, van de kustheuvels tot de hellingen van de Maiella. De Pecorino-druiven groeien voornamelijk in de Chieti-provincie, dichtbij de kust. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en gekneusd. Ze ondergaan vervolgens een korte schil weking en zachte persing. Het sap wordt vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een fruitige wijn met aroma’s van citrus en tropisch fruit. Hoge door drinkbaarheid!

Awards:
Oogstjaar 2021 – Gold Medal (Berliner Wein Tropy)
Oogstjaar 2021 – 8,5 (De Grote Hamersma)
Oogstjaar 2022 – 3,5 sterren (Perswijn)

8.00 Excl. BTW 6.61 75 cl

LAND

Italië

ALCOHOL

14%

WIJNHUIS

FontanaFredda

Druif

Nobbiolo

Regio

Piemonte

Herkomst Italië
Regio Puglia
Wijnhuis
Cantina Tollo
Druif Pecorino
Oogstjaar 2023
Inhoud 0.75 cl
Afsluiting Kurk
Alcohol % 13%
Serveertemperatuur 8-10 graden
kleur Citroengeel.
Geur Citrus, perzik, tropisch, bloemig, anijs.
Smaak Fruitige Pecorino, iets mollig in de mond, goede vulling, sappig.
Lekker bij Lekker bij schelp- en schaaldieren. Ook heerlijk bij een salade Caprese.

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd