Dus u bent opzoek Carbernet sauvignon in de omgeving Maastricht?

VINOCOMIDA

Cabernet Sauvignon uit Maastricht

Cabernet Sauvignon is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor wijnproductie. De Cabernet Sauvignon is ontstaan uit een kruising van de cabernet franc en de sauvignon blanc. De cabernet sauvignon heeft een donkere kleur met een volle smaak. Daarnaast is het de meest gebruikte druif voor rode wijn.

Is de Carbernet Sauvignon een Populaire druif ?

Het is één van de meest bekende en gebruikte druiven voor de productie van de rode wijn. Bovendien is het de belangrijkste druif in de Bordeaux-streek, die zorgt voor diverse wereldberoemde rode wijnen.

Wat zijn de Kenmerken van de Cabernet Sauvignon?

De Cabernet Sauvignon Maastricht levert zeer aromatische wijnen met geuren van zwarte bes, vanille, specerijen (peper), tabak, pruim, kers, geroosterd brood en ceder.

Deze Cabernet Sauvignon is verkrijgbaar bij Vino Comida te Maastricht! Uiteraard is deze Cabernet Sauvignon ook in een cadeau verpakking te verkrijgen.

Wat is lekker bij een Cabernet Sauvignon

Cabernet sauvignon is aan te raden met eten, want zonder eten kan hij nogal overweldigend zijn.

De gerechten mogen net als de wijn stevig zijn. Alles van de grillplaat is er heerlijk bij!. Bij lichtere cabernets die fris en ferm smaken, doet rood vlees met groenten het goed. Bijvoorbeeld een lekker biefstuk met courgette en spekjes, eendenborst of een sappige hamburger. Oudere, zachtere en vollere cabernets zijn aanraders bij entrecote met chiliboter, rollade, stoof- en wildgerechten.

Wat is de oorsprong van Cabernet Sauvignon?

De oorsprong van de druivensoort Cabernet Sauvignon ligt in de Médoc, In de Franse Bordeauxstreek. Maar tegenwoordig wordt deze druivensoort op veel plaatsen verbouwd. Bijvoorbeeld ook buiten Frankrijk, zoals  in Zuid Afrika , Chili, Italië en ga zo maar door.

Waarvoor wordt de Cabernet Sauvignon gebruikt ?

De Cabernet Sauvignon druif word vaak gemengd met andere druifsoorten.

De Cabernet Sauvignon is een goede match met de Merlot en de Cabernet Franc. Kijk naar bijvoorbeeld de Médoc-wijnen. De Cabernet Sauvignon is fantastisch dat vind u toch ook ?

Wordt de Cabernet Sauvignon wordt ook wel “Koning Cab”genoemd?

Inderdaad want de Cabernet Sauvignon is de meest beroemde druif van allen.

De Cabernet Sauvignon wordt dan ook terecht Koning Cab genoemd.Cabernet Sauvignon is het bekendst in de Bordeaux waar hij samen met Merlot en Cabernet Franc wijnen levert van hoge klasse.

Cabernet Sauvignon heeft veel warmte nodig om te rijpen. Als de Cabernet Sauvignon geen warmte heeft wordt hij groen en sappig met een smaak van groene paprika.

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd