Wat is een Merlot vanuit Heerlen?

Verkrijgbaar is de Merlot vanuit Heerlen  bij Vino Comida Wijn & Design. Is het een druif die over de hele wereld voorkomt?

Jazeker, dit is de druif met de meeste bekendheid onder het publiek, Merlot vanuit Heerlen, toch?

Waar komt de Merlot vanuit Heerlen vandaan ?

Omdat de druif een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat betreft klimaat en bodem heeft, echter daarom is hij geschikt voor deze wijn toch de Merlot uit Heerlen!!

Merlot uit Heerlen  stamt uit de Bordeaux, waar hij bijna altijd in één adem met zijn grote broer Cabernet Sauvignon wordt genoemd.

Komt de Merlot uit Heerlen van oorsprong uit de Bordeaux ?

Zeker, echter beide, zeker ook de Merlot uit Heerlen vormen samen de basis van bijna elke Bordeaux wijnen.

Lange tijd vonden wijnmakers de Merlot uit Heerlen interessant genoeg om te verbouwen.

En dat terwijl wijndrinkers juist dol zijn op de ongecompliceerde, romige wijn.

Wijnbouwers uit andere streken pikten dat signaal uiteindelijk op en inmiddels wordt de druif wereldwijd verbouwd. In  Frankrijk de Merlot Heerlen  zelfs de meest verbouwde druif, klopt dat of niet ?

De druif en de wijn

De merlot uit Heerlen is een tamelijk grote druif met een vrij dunne schil ? Die, in vergelijking met andere druiven, hetzelfde of minder kleurstof en minder tannines bevat.

Is dit correct ?  Merlot uit Heerlen is vroeg rijp. Echter van alle blauwe druiven als eerste geoogst en dit is echt waar !!!

Merlot uit Heerlen heeft een vlotte ontwikkeling is ideaal voor koele gebieden waar de herfst vroeg inzet en het risico op regen in september groot is.

Vanwege dit feit wordt de Merlot uit Heerlen ook in Nederland verbouwd of niet ?

Jazeker vele Nederlandse wijnen maken gebruik van de Merlot uit Heerlen druif. Deze Merlot uit Heerlen druif is namelijk helemaal geschikt voor het klimaat. Tof om te weten toch ?

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd