Wat is een Sauvignon Blanc uit Sittard?

Verkrijgbaar is de Sauvignon Blanc uit Sittard  bij Vino Comida Wijn & Design. Is het een druif die over de hele wereld voorkomt?

Jazeker, dit is de druif met de meeste bekendheid onder het publiek, Sauvignon Blanc uit Sittard, toch?

Waar komt de Sauvignon Blanc uit Sittard vandaan ?

Omdat de druif een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat betreft klimaat en bodem heeft, echter daarom is hij geschikt voor deze wijn toch de Sauvignon Blanc in Sittard!!

Sauvignon Blanc in Sittard  stamt uit de Bordeaux, waar hij bijna altijd in één adem met zijn grote broer Cabernet Sauvignon wordt genoemd.

Komt de Sauvignon Blanc in Sittard van oorsprong uit de Bordeaux ?

Zeker, echter beide, zeker ook de Sauvignon Blanc in Sittard vormen samen de basis van bijna elke Bordeaux wijnen.

Lange tijd vonden wijnmakers de Sauvignon Blanc in Sittard interessant genoeg om te verbouwen.

En dat terwijl wijndrinkers juist dol zijn op de ongecompliceerde, romige wijn.

Wijnbouwers uit andere streken pikten dat signaal uiteindelijk op en inmiddels wordt de druif wereldwijd verbouwd. In  Frankrijk de Sauvignon Blanc Sittard  zelfs de meest verbouwde druif, klopt dat of niet ?

De druif en de wijn

De Sauvignon Blanc in Sittard is een tamelijk grote druif met een vrij dunne schil ? Die, in vergelijking met andere druiven, hetzelfde of minder kleurstof en minder tannines bevat.

Is dit correct ?  Sauvignon Blanc in Sittard is vroeg rijp. Echter van alle blauwe druiven als eerste geoogst en dit is echt waar !!!

Sauvignon Blanc in Sittard heeft een vlotte ontwikkeling is ideaal voor koele gebieden waar de herfst vroeg inzet en het risico op regen in september groot is.

Vanwege dit feit wordt de Sauvignon Blanc in Sittard ook in Nederland verbouwd of niet ?

Jazeker vele Nederlandse wijnen maken gebruik van de Sauvignon Blanc in Sittard druif. Deze Sauvignon Blanc in Sittard druif is namelijk helemaal geschikt voor het klimaat. Tof om te weten toch ?

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd